Underben/fot

Är du orolig över vad som orsakar din FOTSMÄRTA? Hindrar smärtan i VADEN eller FOTEN dig från att kunna vara så aktiv som du vill vara? Känner du frustration över uteblivet resultat från tidigare rehabilitering? Oroar du dig över smärta ifall du sätter ner foten?

 

 

Även om  smärtan till en början kan kännas obetydlig så kan det snabbt ändras till något som påverkar ditt dagliga liv. Allt som oftast undviker man att vara aktiv vilket inte bara påverkar smärtan i foten negativt utan får en negativ inverkan på din HÄLSA!

 

 

Läs Tords berättelse om sina fotbesvär..

Tord F

“”Jag hade i nästan 2 år lidit av en inflammation i en slemsäck i höger häl, hälsena. Jag kunde bara gå ca 200 meter innan det värkte i hälen. Fick ett papper av en sjukgymnast hur jag skulle träna bort detta. Provade på det och fick jätteont. Cortisonsprutor 2 gånger, hjälpte inte. Såg på TV hur man skulle träna beroende på var det onda satt. Det lindrade och hjälpte men inte helt. Skadan, inflammationen satt i nedre delen av hälen så det gick inte att ha sko med hälkappa. “Foppatofflor” fungerade bäst.

Men jag började promenera när det hade blivit bättre och fick som jag uppfattade det som hälsporre vänster fot. En kompis grattade mig med “att det tar 1 till 2 år att bli av med”.

Letade på nätet och hitta en sida om hur man kunde göra och att en av metoderna att snabba på läkningen var stötvågsbehandling.

Hittade FysioCenter och Andreas i Skövde som erbjöd den behandlingen. Efter 2 gånger med stötvågor och tejpning var smärtan borta i vänster fot och jag provade då en promenad och fick hälsporre i höger fot istället..

Andreas har behandlat båda fötterna och nu kan jag efter 5 behandlingar gå utan någon som helst smärta i fötterna!

Han letade också upp problemet med hälsenan och behandlade den med stötvågor. 

Jag rekommenderar honom verkligen!! “

 

Känner du av värk i KNÄ, HÖFT eller RYGG sedan dina fotbesvär började?

 

 

 

Tyvärr blir detta oftast konsekvensen ifall du gått runt med besvär i foten under en längre tid.. På grund av felaktig belastning utsätts övriga delar av kroppen för större påfrestningar med smärta på andra ställen som följd. Har detta uppstått är det VIKTIGT att ta tag i besvären snarast möjligast och få professionell hjälp!

 

Läs Rogers beskrivning av sina besvär

Roger

 

 

 

 

 

I samband med en uppsägning kring slutet av oktober beslutade jag mig att ta tag i löpträningen som legat vilande en tid. Min stora passion i livet är golf men det är svårt att utföra på vinterhalvåret, så med ordentligt med löpning kan även golfen förbättras tänkte jag.

 Som så många andra gånger tenderar jag att gå ut för hårt i allt jag påbörjar och fick snabbt väldigt ont i mina benhinnor. Jag ignorerade problemet eftersom att jag haft smärtor i benhinnorna förut och det då gått över av sig självt.

Men nu skulle det bli annorlunda, jag sprang 3-4 dagar i veckan och tävlade alltid mot klockan. Jag tränade hårt även fast jag hade ont i benhinnorna. Vid julledigheten hade jag så ont i mina ben att jag inte kunde stödja mitt vänstra ben mot marken. Smärtan var intensiv och ihärdig. En nära vän till mig tipsade mig om Andreas och sade att han är väldigt seriös och mycket duktig.

Jag hade ingen tidigare erfarenhet från sjukgymnaster och tänkte att det inte var något för mig. Tillslut kontaktade jag Andreas och vi påbörjade en stötvågsbehandling. Redan efter 2 veckor kunde jag börja gå kortare promenader igen. Andreas visade mig några övningar han tyckte att jag skulle göra parallellt med gång och stötvågsbehandlingen. Efter ytterligare några veckor pratade vi om möjligheten att kunna börja springa igen. Andreas rekommenderade mig att prova för att se om behandlingen fungerar. Korta sträckor kunde jag springa men hade fortfarande lite ömmande smärtor i uppförsbackar. Under en löprunda fick jag väldigt ont i mitt vänstra knä och vi behandlade det tidigt så att det gick över direkt.

Jag är väldigt nöjd med behandlingen, innan vi påbörjade behandlingen så trodde jag inte att jag skulle kunna springa igen utan en operation. Jag hade otroliga smärtor och alla gav mig tips på vad jag skulle göra, allt från nya skor, till olika typer av underlag som skulle undvikas. I dag är jag smärtfri men behandlingen fortgår då smärtor kan uppkomma i samband med träning. Jag räknar med att kunna springa ordentligt till sommaren igen. Jag vill rikta ett stort tack till Andreas för allt han hjälpt mig med. Jag är väldigt nöjd och rekommenderar Andreas till alla jag vet har problem oavsett vad det är.

 

Fotbesvär blir sällan bra av sig självt och kan besvära dig i åratal framöver. Något så enkelt som en stukning kan, utan korrekt rehabilitering och behandling, hindra dig från att att utöva din favoritaktivitet. Även en hälsporre eller hälsenebesvär kan lätt övergå i mer eller mindre kroniska besvär.

 

 

 

Nöj dig inte med diffusa förklaringar till dina besvär eller träningsåtgärder som inte ger några resultat trots dina ihärdiga försök. Lösningen är först och främst att ställa rätt diagnos och därefter är det oftast lätt att åtgärda dina besvär från fot eller underben genom mina specialist-behandlingar!

 

 

Känner du att du att smärtan i FOTEN eller VADEN besvärat dig tillräckligt länge? Tveka inte att kontakta mig för en lösning på dina BESVÄR…

 

0709-902121