Höft/knä

Känner du dig begränsad av en irriterande KNÄ-smärta? Upplever du svårigheter att sova på natten på grund av värk i HÖFTEN? Vill du kunna fortsätta med den träning som du gillar? Är du trött på att äta värktabletter för att klara dig under dagen?

 

Besväras du av värk från höft eller knä så är du inte ensam, detta är besvär som är vanliga bland personer över 40 år. Givetvis finns knä och höftsmärta i alla åldrar och dessa kan ha många olika orsaker. Även om det till en början kan kännas som en mindre irritation vid exempelvis aktivitet så kan det snabbt försämras och utvecklas till en långvarig plåga.

Läs Patrics berättelse..

Patric Nilsson

 

 

 

 

“”

Jag heter Patric, 49 år, och arbetar som lärare/forskare vid högskolan i Skövde. Jag är också ledare i Friskis&Svettis i Skövde där jag leder spinning. Under våren och sommaren 2015 ägnade jag mig åt landsvägscykling till stor del på min lediga tid. Sammanlagt blev det cirka 600 mil på vägarna i Skaraborg. Målet var at cykla motionsloppet Treberg i September. I kölvattnet av Treberg tvingades jag till ett uppehåll på en månad pga av diverse infektioner. När höstsäsongen startade på Fiskis&Svettis drabbades jag av inflammationer i mina muskelfästen i höften. Problemen innebar att jag i princip kunde spinna en gång i veckan, dessutom påverkades sömnen mycket negativt.

 

Verksamhetschefen på Fiskis&Svettis, Susann, tipsade mig om Andreas. Redan efter en behandling märktes en betydlig förbättring.Under decembermånad behandlades jag en gång i vecka som sedan i januari 2016 har övergått till varannan vecka. Jag är i princip problemfri idag och sover bra på nätterna. Jag kan dessutom träna fullt ut. 

Kan verkligen rekommendera behandlingen hos Andreas på FysioCenter..

 

I takt med att värken tilltar kan du få svårt att utföra dina aktiviteter som du gillar och i slutändan kan det till och med bli besvärligt att utföra så enkla aktiviteter som att gå. Därför är det viktigt att åtgärda din knä eller höftvärk så snabbt som möjligt.

 

Har du fått höra att dina besvär beror på artros? Eller att dina besvär är åldersrelaterade och att det inte finns något att göra? Tror du att operation är den enda lösningen på din knäsmärta?

 

Läs Claes berättelse om sitt knäbesvär…

Clas Kilström

 

 

 

 

 

“”

Jag heter Claes och har under en längre tid haft värk med plötslig och huggande smärta i vänster knä.Jag motionerar regelbundet (2 till 3 gånger i veckan) med kultis- dans.

Men då värken i knät var som värst fick jag lov att avbryta dansandet och jag hade även svårt att gå utan smärta.

 Jag fick rekommendation av Louise på Friskis och Svettis att ringa till Andreas där jag redan dagen efter fick tid för undersökning, och behandling.

 Efter fyra behandlingar med bl.a laser av knät kunde jag återuppta dansandet  och nu är mitt knä så pass bra att jag kan motionera och dansa som tidigare 3 gånger i veckan. Den tidigare smärtan i knät är helt borta.

 Jag kan på det varmaste rekommendera Andreas Silfverstrand på FysioCenter  för bra och proffsig behandling, samt mottagning redan dagen efter bokning.

 

 

Du har kanske tidigare fått råd om att ta värktabletter och vila vilket kan kännas lite bättre i början men är oftast väldigt negativt på längre sikt. Många har även fått allmänna träningsprogram från sjukgymnast/fysioterapeut som kanske delvis hjälpt. Även om träning givetvis är bra krävs det både individanpassade övningar för dina besvär men oftast krävs det även ytterligare behandlings-metoder för att bli återställd. Därför bör du som besväras av värk från knä eller höft uppsöka en specialiserad sjukgymnast.

 

Som patient hos FysioCenter kommer du uppleva ditt besök annorlunda jämfört med många andra naprapater,kiropraktorer eller för den delen andra sjukgymnaster/fysioterapeuter. Vid första besöket kommer du få en ordentlig FÖRKLARING till dina besvär och en diagnos istället för en luddig beskrivning som tyvärr är alltför vanlig. Du kommer även få behandling vid det första besöket, allt för att bli SMÄRTFRI så snabbt som möjligt!

Välkommen att kontakta mig för en LÖSNING på din HÖFT eller KNÄ-smärta!

0709-902121